ua en ru

НАБУ затягує розслідування "справи рюкзаків", - держсекретар МВС Тахтай

НАБУ затягує розслідування "справи рюкзаків", - держсекретар МВС Тахтай Фото: Олексій Тахтай

"Справа рюкзаків" почалась в 2015 рокі

Національне антикорупційне бюро, яке розслідує "справу рюкзаків" з 2015 року, досі не змогло встановити, чи є винні в цій історії. Про це в інтерв'ю українським ЗМІ заявив державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай.

"Справа з рюкзаками для МВС почалася в 2015 році. Після цього у нас були ревізії, виїмки документів, численні допити співробітників, у тому числі членів тендерного комітету. Проводилася виїмка документів і в обласних управліннях, бо рюкзаки направлялися в усі регіони. Була також фактична перевірка, інвентаризація, допити людей, які їх використовували. Проведена колосальна робота. Двічі анонсувалося оприлюднення підсумків з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і НАБУ... Тільки чомусь досі не можуть поставити точку і відповісти, чи є винні чи ні", - відзначає він.

За словами Олексія Тахтая, ні одному із співробітників МВС досі не пред'явили повідомлення про підозру. Він також уточнив, що по даній справі слідчі проводили ревізію.

"Ревізія показала, що процедура проведена в рамках законодавства, що порушення відсутні. Тендер проведено відповідно до законодавства, в ньому взяли участь більше п'яти виробників з поданням своїх зразків. Перемогла найменша ціна, враховані вимоги, які були офіційно вивішені на сайті. Інформація не ховалася, ніяких штучних рамок не створювалося. За що тут карати людей? За те, що з'явилося якесь відео, походження якого досі незрозуміло? Крім Інтернету, його більше ніхто і ніде не бачив. Воно взагалі викликає сумніви у своїй достовірності, і коментувати його, як на мене, немає сенсу", - зауважив Олексій Тахтай.