ua en ru

НАБУ затримало чергового фігуранта "газової справи"

НАБУ затримало чергового фігуранта "газової справи" Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання

Сьогодні, 12 жовтня 2017 року, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом САП затримали ймовірного фігуранта"газової справи". Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом САП затримали ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", який переховувався від слідства та був оголошений у розшук з серпня 2016 року", - сказано у повідомленні.

Так, затриманий підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209, ч.4 ст.28 ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України.

Зокрема, йдеться про: участь у злочинній організації; заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, вчинене в складі злочинної організації; легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; фіктивне підприємництво.

Вказано, що наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Нагадаємо, у липні Апеляційний суд Львівської області звільнив з-під варти фігуранта "газової справи" екс-депутата Валерія Пісного.

Як відомо, всього слідством встановлена причетність до участі в "газовій схемі" 27 осіб. У ході досудового розслідування 9 з них визнали свою провину і уклали угоди про визнання провини. Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, в тому числі і організатор корупційної схеми - народний депутат Олександр Онищенко, знаходяться у розшуку.