ua en ru

НАБУ затримала 3 осіб, які вимагали 10 тис. доларів за працевлаштування у Бюро

НАБУ затримала 3 осіб, які вимагали 10 тис. доларів за працевлаштування у Бюро Фото: НАБУ викрило трьох людей на вимаганні

Один із зловмисників видавав себе за співробітника НАБУ, використовуючи фіктивне посвідчення співробітника Бюро

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро спільно з Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрили трьох зловмисників, які вимагали 10 тис. доларів за сприяння у працевлаштуванні на посаду детектива Бюро. Про це повідомляє пресс-служба НАБУ.

Правопорушники були затримані в момент отримання частини хабара - 4 тис. доларів. Один з них видавав себе за співробітника НАБУ, використовуючи фіктивне посвідчення співробітника Бюро.

Зазначається, що у вересні 2016 року в НАБУ звернувся один з кандидатів на посаду детектива із заявою про вимагання коштів за працевлаштування у Бюро.

НАБУ відкрило кримінальну справу за ст. 368 КК України.

У ході обшуків машин зловмисників було знайдено близько десятка резюме осіб, яким пропонувалося працевлаштування в інших правоохоронних органах. Затримані використовували фіктивні документи, щоб переконати кандидатів на посади в тому, ніби вони здатні вплинути на позитивний результат рішення конкурсної комісії.

В даний момент вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ перевірить наявність закордонної нерухомості у нардепів.