ua en ru

НАБУ порушило справу щодо резонансних заяв Онищенко

НАБУ порушило справу щодо резонансних заяв Онищенко Фото: Артем Ситник

На думку Ситника, основна мета заяв Онищенка - відволікти увагу від основного кримінального провадження

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зареєструвало кримінальне провадження щодо резонансних заяв депутата Верховної Ради України Олександра Онищенка. Про це заявив голова НАБУ Артем Ситник у своєму інтерв’ю виданню "Голос України".

Так, голова НАБУ прокоментував виступи парламентаря після позбавлення депутатської недоторканості та відкриття провадження із низкою резонансних заяв на адресу нинішньої влади та президента, зокрема, щодо підкупу депутатів.

"Так, ми зареєстрували провадження, перевіряємо заяви, які мають хоч якесь конкретне наповнення. Заяви Онищенка дуже цікаві тим, що він сам визнає, що скоїв злочин. Бо Онищенко каже: "Я підкуповував депутатів"… Ця заява відрізняється від інших тим, що людина конкретно визнає свою участь у злочинах", - наголосив Ситник.

Однак, на думку голови НАБУ, основна мета заяв Онищенка - відволікти увагу від основного провадження, де є мільярдні збитки держави, і спробувати політизувати справу.

"Що таке "підкуп депутатів"? Назви прізвища, час, місце, де то було. А говорити, що я ходив, когось підкуповував - це заява, яка не містить конкретики, і її дуже важко перевіряти з урахуванням того, що стосовно народних депутатів дуже обмежена можливість взагалі щось документувати. Тому провадження є, та інформація, яка надходить, перевіряється, але що більше дивлюся на це провадження, то більше переконуюсь, що основна мета заяв Онищенка - відволікти увагу від основного провадження, де є мільярдні збитки держави, і спробувати політизувати справу", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявив, що до схем Онищенка причетні багато політиків.