ua en ru

НАБУ стало інструментом для знищення бізнес-конкурентів, - директор "Ян Де Нул Україна"

НАБУ стало інструментом для знищення бізнес-конкурентів, - директор "Ян Де Нул Україна" Фото: порт "Южний"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) стало інструментом для знищення бізнес-конкурентів, а також інструментом політичних розборок. Таку думку українським ЗМІ висловив директор "Ян Де Нул Україна" Андрій Розов, коментуючи обшуки в його квартирі і квартирах співробітників компанії.

"Обшук тривав більше 10 годин. Співробітниками НАБУ були вилучені комп'ютерна техніка, засоби зв'язку, документація. У квартирах керівника компанії і співробітників були вилучені комп'ютери, що належать дітям і близьким членам сім'ї. Співробітники НАБУ були безцеремонними і навіть щодо моїх неповнолітніх дітей", - заявив Розов.

"Також мені не зрозуміло, навіщо співробітники НАБУ вилучили у моїх дітей ігрові штампи гри "Монополія" з вигаданими назвами. Я можу припустити, що вони будуть використані як нібито "докази" причетності до незаконної роботи, якихось фірм", - додав директор "Ян Де Нул Україна".

Адвокат "Ян Де Нул Україна" В'ячеслав Винчковський також вважає, що дії співробітників НАБУ під час обшуку і після нього, а також публікації в ЗМІ можуть свідчити про фальсифікацію доказів.

"Інформація в ЗМІ про нібито знайдену флешку у одного із співробітників компанії вказує на офшорні рахунки і зв'язок з народним депутатом Сергієм Фаєрмарком, з'явилася за 5 годин до закінчення обшуку! Що вказує на явне замовлення опонентів і протизаконні дії співробітників НАБУ", - заявив Винчковський.

На думку Андрія Розова, обшук НАБУ – тиск на компанію з метою відмови від участі в тендері з днопоглиблення акваторії порту "Южний" через систему "Прозорро".

"Дії НАБУ вказують на безпосередню комерційну зацікавленість окремих співробітників НАБУ на користь наших конкурентів, так як ми є найбільш підготовленими до майбутніх тендерів. Мабуть, замовники вважають, що обшуки серйозно ускладнять подальший процес підготовки компанії через відсутність оригіналів документів, вилучених НАБУ. На жаль, НАБУ є інструментом у тих самих корупціонерів, яким підходить даний стан справ, і вони не зацікавлені в тому, щоб в Україну заходив один зі світових лідерів днопоглиблення.", - додав Андрій Розов.

Нагадаємо, раніше АМКУ скасував тендер по днопоглибленню в порту "Южний", в якому переможцем процедури закупівлі стало ТОВ "Ян Де Нул Україна".