ua en ru

НАБУ повідомило про підозру депутату Київради

НАБУ повідомило про підозру депутату Київради Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за погодженням з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 14 вересня повідомили про підозру депутату Київської міської ради Сергію Кримчаку, затриманому напередодні, у вчиненні низки кримінальних злочинів. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Так, злочини, передбачені ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 і 4 ч. ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) , ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що за версією слідства, затриманий в 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн гривень.

Зараз вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП вчора, 13 вересня, затримала депутата Київської міської ради і його передбачуваного спільника за підозрою в привласненні землі в столиці.