ua en ru

НАБУ повідомило колишньому судді про підозру в приховуванні даних про майно в е-декларації

НАБУ повідомило колишньому судді про підозру в приховуванні даних про майно в е-декларації Фото: Національне антикорупційне бюро України (twitter.com/nab_ukr)

Колишній суддя приховав майно на загальну суму понад 10 млн гривень

Національне антикорупційне бюро України повідомило колишньому голові одного з судів Луганської області про підозру в приховуванні даних про майно в е-декларації. Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

Повідомляється, що 19 липня детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому голові одного з міських судів Луганської області в декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні. Це перше повідомлення про підозру на основі аналізу даних електронних декларацій.

За версією слідства, суддя у відставці не вніс в електронні декларації за 2015-2016 роки відомості про транспортні засоби та нерухомість, а також про майно, яке знаходиться у власності його колишньої дружини, на загальну суму понад 10 млн гривень.

"Варто зазначити, що подружжя розірвало шлюб ще в 2011 році, але і в подальшому проживало однією сім'єю", - йдеться в повідомленні.

Вирішується питання про обрання судді заходу.

alt

Фото: інфографіка НАБУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує кримінальні справи на 84 млрд гривень.