ua en ru

НАБУ повідомило про підозру затриманим у справі "Стіни"

НАБУ повідомило про підозру затриманим у справі "Стіни" Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

Зараз детективи готують клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу

У середу, 9 серпня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру семи особам, які були затримані раніше в рамках розслідування розтрати коштів державного бюджету України, виділених на проект "Стіна". Про це говориться в повідомленні, опублікованому на сайті НАБУ.

"Посадових осіб Державної прикордонної служби підозрюють у скоєнні злочинів, завдали значної шкоди інтересам держави", - повідомили в НАБУ.

Таким чином, начальника управління капітального будівництва ДПСУ підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст.210 УКУ, старшого офіцера Першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ - у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ, колишнього начальника Першого окремого відділу капітального будівництва - у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 210 ККУ.

Також серед підозрюваних - керівники фірм, які повинні були будувати так звану "Стіну". Так, директору ТОВ "АЗУ" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ, директор ДП "Чернігівський облавтодор" ДАК "Автомобільні дороги України" підозрюються в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст.366 УКУ, директор і засновник ТОВ "Будцентр "Витязь" - у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ.

"Особі, яка виконувала роль посередника, інкримінують вчинення злочину за ч. 5 ст 27 ч. 5 ст. 191 КК України", - додали в НАБУ.

Зараз детективи готують клопотання у Солом'янський районний суд Києва про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Загальна сума застави, зазначили в НАБУ, повинна бути порівнянною з сумою завданого збитку інтересам держави.

Нагадаємо, затриманих у справі "Стіни" підозрюють в розкраданні майже 17 млн гривень.