ua en ru

Затриманих у справі "Стіни" підозрюють у розкраданні майже 17 млн гривень, - Холодницький

Затриманих у справі "Стіни" підозрюють у розкраданні майже 17 млн гривень, - Холодницький Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

До кінця дня САП і НАБУ мають намір внести коригування до підозри і озвучити їх

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що затриманих у справі проекту "Стіна" підозрюють у розкраданні майже 17 млн гривень, передає "112 Украина".

"Затриманих у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розтрати державних коштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна", підозрюють у розкраданні 16 млн 688 тис.", - йдеться в повідомленні.

За словами Холодницкого, в результаті були затримані 7 службових осіб Держприкордонслужби України та підприємств-підрядників.

"Був затриманий Олександр Тимонюк, начальник будівництва департаменту ресурсного забезпечення адміністрації Держприкордонслужби Володимир Целко, колишній начальник першого окремого відділу капітального будівництва Держприкордонслужби, В'ячеслав Майданович, офіцер виробничо-технічного відділення, який здійснював технічний нагляд", - заявив Холодницький

Він додав, що були також затримані деякі суб'єкти, директори фірм, директор ТОВ Стройцента "Витязь", який здійснював роботи, Олександр Кашуба, директор ТОВ " агентство захисту інформації, Сергій Значко, колишній заступник керівника ДП "Чернігівський автодор" і один з посередників, який виступав координатором між об'єктами господарювання, які ці роботи частково вели і частково не вели, з посадовими особами Держприкордонслужби

Наголошується, що САП і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) до кінця дня планують внести до підозри затриманим коригування та оприлюднити їх. Крім того, стосовно затриманих сьогодні планують обрати запобіжного заходу. Прокурори будуть наполягати на взяття під варту з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП 8 серпня 2017 року затримали шість осіб за підозрою в причетності до розкрадання коштів проекту "Стіна".