ua en ru

НАБУ повідомила про підозру посадовцям у справі розкрадання морського торговельного флоту

НАБУ повідомила про підозру посадовцям у справі розкрадання морського торговельного флоту Фото: Чорноморський флот (РБК-Україна/Сергій Лефтер)

Державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 млн гривень

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру двом особам, що фігурують у справі розкрадання морського торговельного флоту України. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"Йдеться про екс-директора компанії Zealand Holdings Inc. та екс-президента ПрАТ СК "Сі Трайдент" (100% обох компаній належать державі). Останнього затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що президент ПрАТ СК "Сі Трайдент" (згідно даних про реєстрацію - Михайлов-Горячев Сергій Львович, - ред.) спільно з колишнім директором компанії Zealand Holdings Inc. та іншими службовими особами Міністерства інфраструктури України відчужили за заниженими цінами морських торговельних суден African Lark, Etna, Elbrus та Everest, переданих Мінтранспорту в якості внеску до статутного фонду АСХК "Сі Трайдент".

"Внаслідок таких дій державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 млн гривень, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи", - повідомляє НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України викрили у Миколаївській області оборудку зі спроби монополізації надання послуг з ремонту державних суден.