ua en ru

НАБУ і САП затримали причетних до розкрадання коштів "Укрхімтрансаміаку"

НАБУ і САП затримали причетних до розкрадання коштів "Укрхімтрансаміаку" Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

НАБУ затримали 3 осіб за підозрою в заволодінні понад 40 млн гривень

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) затримали причетних до розкрадання коштів державного підприємства "Укрхімтрансаміак". Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"8 вересня НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали 3 осіб за підозрою в заволодінні та легалізації понад 40 млн гривень коштів "Укрхімтрансаміаку". В цей же день їм повідомлено про підозру", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в. о. директора ДП "Укрхімтрансаміак" підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), 2 керівників ПП, задіяних у схемі заволодіння коштами та їх подальшої легалізації підозрюють у злочині, передбаченому ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Наголошується, що за версією слідства, протягом 2014 року, зазначені особи вступили в злочину змову з метою заволодіння коштами, які призначалися для виконання робіт з технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, яке проживає в 2,5-кілометровій зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу "Тольятті-Одеса".

Так, зараз тривають обшуки в адміністративній будівлі "Укрхімтрансаміак", офісних приміщеннях приватних підприємств, приміщеннях підозрюваних, здійснюються інші невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір додаткової доказової бази і встановлення інших можливих учасників злочинної схеми.

Детективи НАБУ і прокурори САП будуть клопотати про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 13,6 млн гривень кожному. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ почали в лютому 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України і Служба безпеки провели обшуки на ДП "Укрхімтрансаміак".