ua en ru

НАБУ і САП викрили розкрадання 94 млн гривень держбюджету

НАБУ і САП викрили розкрадання 94 млн гривень держбюджету Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

Правоохоронці викрили розкрадання на реалізації проекту "Якісна вода"

Сьогодні, 2 серпня, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали керівника підприємства, якого викрили у крадіжці 94,2 млн гривень з держбюджету. Про це повідомляє прес-служба САП.

Повідомляється, що затриманий протягом 2012 - 2014 рр.. спільно з посадовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України та державного підприємства "Державна інвестиційна компанія" заволодів коштами, передбаченими у бюджеті для реалізації національного проекту "Якісна вода" на суму 94,2 млн гривень.

Наголошується, що в рамках реалізації проекту повинно було відбутися будівництво 23000 групових і локальних систем очищення питної води в 20-ти ключових регіонах України.

За дорученням прокурора САП зазначеній особі детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше НАБУ і САП затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні за підозрою у зловживанні службовим становищем.