ua en ru

НАБУ розслідує умови будівництва житла для військовослужбовців

НАБУ розслідує умови будівництва житла для військовослужбовців Фото: будівництво ("Наші гроші")

Відомство підозрює службу транспорту у розтраті майна

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підозрює командування адміністрації Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) та військової частини 195 Центральної бази ДССТ в незаконних діях під час будівництва житла для військовослужбовців. Про це повідомляють "Наші гроші", після розслідування яких НАБУ відкрило кримінальне провадження.

"Справу відкрито за ч. 5 ст. 191 - розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем. Кримінальний кодекс передбачає покарання за цей злочин у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

НАБУ розслідує умови будівництва житла для військовослужбовцівНАБУ розслідує умови будівництва житла для військовослужбовцівНАБУ розслідує умови будівництва житла для військовослужбовців

Фото: будівництво ("Наші гроші")

У Деснянському районі Києва на 8 га, що належать військовим, збудують 10 будинків по 25 поверхів - цілий квартал з паркінгами, зоною барбекю, спортзалами. Загалом планують збудувати 4455 квартир, з яких військові отримають 150, тобто 3,3%. Однак експерти стверджують, що в цьому районі військові повинні були отримати не менше 10%.

Міністр оборони Степан Полторак поставив завдання переглянути невигідну для військових угоду, яку було укладено між частиною 195 Центральної бази ДССТ та ТОВ "Фонд девелопмент груп", директором якого є Вікторія Гречана.

Нагадаємо, 3 квітня прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього службовця, який розтратив майно товариства на суму майже дев'ять млн гривень.