ua en ru

Прокуратура вимагає 12 років в'язниці для службовця, що розтратив майна на 9 млн гривень

Прокуратура вимагає 12 років в'язниці для службовця, що розтратив майна на 9 млн гривень Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру

Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього службовця, який розтратив майно товариства на суму майже дев'ять млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

"Чоловік, обіймаючи посаду начальника виробництва одного з товариств, яке займається виготовленням електронних і електричних проводів та кабелів, протягом 10 місяців вчинив розтрату майна товариства на суму майже 9 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

"Обвинувальний акт стосовно правопорушника затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті. Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва в суботу, 31 березня, заарештував членів злочинного угруповання, які незаконно привласнили земельну ділянку держпідприємства "Радіопередавальний центр" під Києвом.