ua en ru

НАБУ розслідує понад 100 справ про корупцію на держпідприємствах

НАБУ розслідує понад 100 справ про корупцію на держпідприємствах Фото: Національне антикорупційне бюро (twitter.com/nab_ukr)

Частина з цих держпідприємств входить до топ-100 найбільших в Україні

Національне антикорупційне бюро України розслідує понад 100 кримінальних справ щодо корупції на державних підприємствах. Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

Повідомляється, що понад 100 кримінальних справ НАБУ стосуються корупції на державних підприємствах.

"Більшість злочинів пов'язано з розкраданням майна і коштів державних підприємств, закупівлею товарів і послуг за завищеними цінами, постачанням продукції через посередників за цінами, що значно нижчі ринкових", - йдеться в повідомленні.

Крім того, частина з цих держкомпаній входять до топ-100 за версією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"За попередніми оцінками, сумарні збитки, завдані підприємствам у результаті кримінальних корупційних правопорушень, перевищують 20 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що за підсумками першого півріччя антикорупційні органи направили до суду 32 справи про корупцію на держпідприємствах.

Нагадаємо, раніше директор НАБУ Артем Ситник заявив, що бюро зосередиться на корупційних схемах в держпідприємствах.

"Увага детективів до цього сектору буде не тільки не зменшуватися, а збільшуватися. Фактично ми зараз пройшлися по всім великим підприємствам, по деяким вдалося ліквідувати корупційні схеми", - зауважив Ситник.