ua en ru

НАБУ проводить обшуки у помічників Мосійчука

НАБУ проводить обшуки у помічників Мосійчука Фото: НАБУ проводить обшуки у Мосійчука (фото з відкритих джерел)

Йому інкримінують внесення неправдивих даних у декларацію про доходи

Співробітники Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки у помічників народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це РБК-Україна розповіли в прес-службі НАБУ.

У прес-службі повідомили, що обшуки проводяться в рамках слідчих дій, однак відмовилися вказати кількість залучених до них співробітників НАБУ.

"Так, проходять слідчі дії і обшуки за адресами осіб, наближених до народного депутата України. Підставою для проведення цих дій стала інформація про те, що ці особи можуть зберігати документи та інші докази можливого кримінального злочину за фактом можливого вчинення нардепом злочинів, передбачених статтею 366-1 - декларування недостовірної інформації, та частиною 3 ст 368-2 - незаконне збагачення ", - розповіли в прес-службі.

Зазначено, що слідчі дії тривають.

Подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб'єктом декларування зазначеної декларації - караються штрафом від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Раніше, сам Мосійчук на своїй сторінці у Facebook повідомив, що в його будинку та за місцями проживання його друзів співробітники НАБУ проводять обшуки.

Нагадаємо, Служба безпеки України перевіряє можливу причетність позаштатного помічника Мосійчука до замаху на нардепа.