ua en ru

НАБУ проводить обшуки у Нацбанку по справі про зловживання чиновниками регулятора

НАБУ проводить обшуки у Нацбанку по справі про зловживання чиновниками регулятора Фото: Артем Ситник

Посадових осіб НБУ підозрюють у змові з комерційними банками

Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в Національному банку у зв'язку з розслідуванням фактів зловживань чиновниками регулятора в інтересах третіх осіб. Про це йдеться в повідомленні НАБУ у Facebook.

"Станом на 16 годину 29 березня детективи НАБУ спільно з Департаментом захисту Національної економіки поліції проводять слідчі дії у Національному банку України, під час яких здійснюється виїмка документів. Документи надаються добровільно", - йдеться в повідомленні.

Крім того в НАБУ відзначили, що слідчі дії проходять в рамках розслідування зловживання посадовими особами Нацбанку службовим становищем в інтересах третіх осіб, зокрема, їх підозрюють у змові зі службовими особами низки комерційних банків і вчиненні дій, які спричинили тяжкі наслідки державним інтересам. Мова йде про період 2015-2016 років.

"Розслідування за цими фактами детективи НАБУ почали в лютому 2017 року. Поки жодному з учасників не повідомлено про підозру", - йдеться в повідомленні.

У відповідь на чисельні запити ЗМІ повідомляємо: станом на 16 годину 29 березня детективи НАБУ спільно з Департаментом ...

Опубліковано НАБУ 29 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ проводить обшуки у приміщенні Нацбанку. Зокрема, інформацію про це підтвердили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"Проводяться слідчі дії в приміщенні НБУ детективами НАБУ, під процесуальним керівництвом САП", - повідомили в САП.