ua en ru

НАБУ провело обшуки в офісі "Селидівугілля" у справі про зловживання на тендерах

НАБУ провело обшуки в офісі "Селидівугілля" у справі про зловживання на тендерах Фото: НАБУ (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Суд наклав арешт на ноутбук і жорсткий диск чиновників "Селидівугілля"

Національне антикорупційне бюро України провело обшуки в офісі державного підприємства "Селидівугілля" у справі про зловживання на тендерах, передає портал "Слово і діло" з посиланням на рішення суду.

Повідомляється, що обшуки пройшли ще місяць тому. В ході слідчих дій детективи оглянули ноутбук директора з МТП, транспорту, маркетингу, тендерним закупівлям та збуту продукції "Селидівугілля" Сергія Андрійченка. На ньому вони виявили інформацію по ключовим словами "Контест систем" і "Техпром". Крім того, НАБУ оглянуло комп'ютер головного бухгалтера і виявили інформацію по ключовим словами "Доненергоекспорт" і "Тріалтрейд". Дані компанії фігурують у розслідуванні.

Також повідомляється, що НАБУ скопіювало інформацію з мобільних телефонів тимчасово в. о. гендиректора "Селидівугілля" Сергія Пахомова і головного бухгалтера. Суд також виніс рішення про арешт ноутбука, жорсткого диска та інформації з телефонів чиновників підприємства. Відзначимо, в цій справі також фігурує бізнесмен Віталій Кропачов.

Нагадаємо, як раніше писало РБК-Украина, НАБУ активно цікавиться компаніями, які виграють тендери на сотні мільйонів гривень. Зокрема, Солом'янський районний суд Києва дав детективам доступ до рахунків і майна цілого ряду компаній, які отримували кошти від переможців тендерів ДП "Селидівугілля". Саме ці чотири компанії зараз асоціюють з ім'ям Віталія Кропачова, якого ЗМІ називають новим "контролером" державного вугільного сектора.