ua en ru

НАБУ провело 16 обшуків у справі про розкрадання майна "Укрнафти"

НАБУ провело 16 обшуків у справі про розкрадання майна "Укрнафти" Фото: Національне антикорупційне бюро України

НАБУ розслідує розкрадання нафти на суму понад 7,7 млрд гривень

Національне антикорупційне бюро України провело 16 обшуків у справі про розкрадання майна ПАТ "Укрнафта". Про це йдеться в повідомленні НАБУ Facebook.

Повідомляється, що детективи 1 лютого провели 16 обшуків в різних містах під процесуальним керівництвом прокурорів САП у справі про заволодіння нафтою "Укрнафти" на загальну суму понад 7,7 млрд гривень.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що з березня по жовтень 2015 року посадові особи низки підприємств, діючи за попередньою змовою спільно зі службовими особами ПАТ "Укрнафта" заволоділи майном зазначеного ПАТ (50% + 1 акція компанії належить НАК "Нафтогаз України") в особливо великому розмірі", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, після аукціонів "Укрнафта" реалізувала ряду підприємств-"переможців" нафту та інші речовини за заниженою вартістю. Надалі "Укрнафта" уклала додаткові угоди, якими відстрочила оплату за раніше поставлену нафту на кілька років, однак на сьогодні розрахунок за поставлену продукцію не здійснено.

У відповідь на численні запити ЗМІ повідомляємо наступне: НАБУ провело 16 обшуків: розслідується розкрадання майна "Кк...

Опубліковано НАБУ 1 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрнафта" за 2016 рік скоротила видобуток нафти.