ua en ru

НАБУ просить Онищенка підтвердити свої звинувачення на адресу Порошенка

НАБУ просить Онищенка підтвердити свої звинувачення на адресу Порошенка Фото: НАБУ зацікавилося звинуваченнями Онищенко на адресу Порошенка

Агентство поки не порушило справу на основі вказаних звинувачень

У Національному антикорупційному бюро України просять народного депутата Олександра Онищенка підтвердити свої звинувачення у підкупі депутатів Верховної Ради на адресу президента України Петра Порошенка. Про це РБК-Україна розповіли в прес-службі НАБУ у вівторок, 6 грудня.

Відомство запропонувало депутату надати на підтвердження своїх заяв будь-яку документацію, у разі наявності у нього такої.

"Оприлюднена Олександром Онищенком інформація щодо так званої купівлі та продажу голосів парламентаріїв зараз вивчається антикорупційним бюро. Ми закликаємо пана Онищенко уточнити: кому, коли і за яких обставин передавалися ці гроші, а також, за наявності у нього, надати документацію на підтвердження своїх слів щодо підкупу депутатів окремими посадовими особами, щоб у нас була можливість прийняти рішення щодо подальших процесуальних дій", - повідомили в прес-службі НАБУ

При цьому у відомстві повідомили, що поки не порушили справу на основі заяв Онищенко, оскільки звинувачення не підкріплені фактами.

"Будь-які гучні заяви, не підкріплені фактами, не можуть бути підставою для внесення до ЄРДР", - повідомили в НАБУ.

Крім того, в НАБУ вказують на те, що сама інформація на даному етапі вивчається.

Нагадаємо, Онищенко озвучив копромат на Порошенка, який він нібито передав спецслужбам США.