ua en ru

Онищенко озвучив копромат на Порошенка, який він нібито передав спецслужбам США

Онищенко озвучив копромат на Порошенка, який він нібито передав спецслужбам США Фото: Олександр Онищенко розповів, що передав спеслужбам США

Порошенко, зі слів депутата, намагався домовитися з ним, щоб він не передавав ці матеріали

Народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко заявляє, що передав американським спецслужбам компрометуючі матеріали відносно президента України Петра Порошенка. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Росія-1".

"Його (Порошенка - ред.) президентство почалося тим, що він організував активну війну для зниження рейтингу прем'єр-міністра Яценюка. Далі йому необхідно було призначити свого генерального прокурора, свого голову СБУ і створювати законопроекти для зміцнення його влади", - зазначив нардеп.

Онищенко зізнався, що був одним з організаторів і учасників переговорів щодо необхідних президенту голосувань у Раді, а також керівником кампанії проти колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

"Гроші Порошенко передавав у себе в Адміністрації президента, безпосередньо цим займався його охоронець Федоров. Йому (Порошенку) тільки приносили звіти: скільки депутатів, які голосування, після чого в кімнаті, де знаходиться начальник охорони, передавали ці сумки (з грошима)", - розповів парламентар.

Також Онищенко заявив, що американські спецслужби самі вийшли на нього, оскільки їх зацікавив такий компромат. Після цього Порошенко, зі слів депутата, намагався домовитися з ним, щоб він не передавав ці матеріали.

"Але, коли у нього нічого не вийшло, я передав ці документи спецслужбам Америки", - повідомив парламентар-утікач.

За словами Онищенка, Порошенко використовує для "оплати голосувань" у Раді в тому числі і гроші, виділені Україні Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України може звинуватити нардепа Олександра Онищенка у державній зраді.