ua en ru

НАБУ просить Коболєва пояснити закупівлю броньованого Mercedes

НАБУ просить Коболєва пояснити закупівлю броньованого Mercedes Фото: глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв

Антикорупційне бюро зацікавилося закупкою дорогого авто для Коболєва

Національне антикорупційне бюро України запросило у голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва інформацію щодо підстав для закупівлі броньованого автомобіля Mercedes. Про це в листі Коболєва, текст якого має РБК-Україна.

"Прошу невідкладно, але не пізніше трьох робочих днів з моменту отримання запиту надати в НАБУ інформацію щодо підстав та необхідності закупівлі ДП "Нафтогазобслугування" ПАТ "Нафтогаз України" автомобіля марки "Mercedes Benz S600 GUARD за ціною 5 100 000,00 грн., а також надати належним чином завірені копії тендерної документації", - йдеться в листі.


Крім того, НАБУ просить Коболєва надати дані про аналіз цін на автомобілі під час затвердження документації конкурсних торгів.

НАБУ, Коболєв

Фото: НАБУ зацікавилося закупівлею для Коболєва

Зазначимо, на початку серпня з'явилася інформація про те, що "Нафтогаз" оголосив тендер на закупівлю броньованого авто за 5,1 млн гривень. Після того, як резонансна новина викликала неоднозначну реакцію, прес-служба "Нафтогазу" заявила, що їм запропонували в користування броньований Mersedes безкоштовно. Проте автомобіль був придбаний за 4,5 млн гривень.

Пізніше в НАК відзначили, що авто закупили за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана у зв'язку з участю Андрія Коболєва в процесі між "Нафтогазом" і російським "Газпромом".

До речі, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про замах на Коболєва майже річної давності. Зокрема в листопаді 2015 року невідомі обстріляли з автоматів його будинок у той момент, коли Коболєв виїжджав на роботу.

"Ми змушені були виділити Андрію спецохорону, а прем'єр-міністр (на той час, - ред.) Яценюк віддав Коболєву свій штатний бронеавтомобіль, зобов'язавши його переміщатися на ньому", - зазначив Аваков.