ua en ru

НАБУ закликало ВР зняти недоторканність із Полякова та інших нардепів

НАБУ закликало ВР зняти недоторканність із Полякова та інших нардепів Фото: НАБУ (twitter.com nab/ukr)

Усі подання на парламентарів уже передано голові Верховної Ради

Національне антикорупційне бюро України закликає народних обранців "нарешті розірвати кругову поруку" в парламенті та підтримати подання на зняття недоторканності, затримання й арешт депутатів, чию причетність до корупції встановили НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Про це йдеться в повідомленні на сайті Бюро.

"Попри беззаперечну доказову базу, надану НАБУ та САП, члени регламентного комітету підтримали наразі лише подання щодо депутата від фракції БПП Борислава Розенблата. Як не дивно, подання відносно його колеги по одному з епізодів "бурштинової справи" Максима Полякова, підготовлені на підставі тих самих матеріалів та доказів, комітет, більшість членів якого, як і Поляков, належать до фракції "Народного фронту", порахував невмотивованими", - констатували в НАБУ.

У Національному антикорупціоному бюро вважають подібні рішення "суперечливими і тенденційними".

"У будь-якому разі останнє слово, як щодо нардепа Розенблата, так і щодо двох інших його колег із фракції НФ, яких комітет "захистив", - лишається за парламентом. Усі подання передано голові ВР. Переконані, наступного тижня Верховна Рада має унікальний історичний шанс продемонструвати, що довіра громадян, інтереси держави, її репутація на міжнародній арені вищі за "партійну солідарність". Для цього потрібно, аби парламент простою більшістю голосів підтримав позбавлення нечистих на руку колег недоторканності і таким чином дав можливість детективам НАБУ продовжити повноцінне розслідування їхніх дій", - підкреслили у відомстві.

Там також запевнили, що вся доказова база, здобута детективами НАБУ у законний спосіб під процесуальним керівництвом прокурорів САП, "є цілком достатньою для ухвалення рішення про зняття з парламентарів депутатської недоторканності".

Нагадаємо, раніше Комітет із питань регламенту та організації роботи Верховної Ради визнав достатньо обґрунтованим подання генерального прокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності з народного депутата Борислава Розенблата (БПП).