ua en ru

НАБУ закликало Порошенка не підписувати закон про судову реформу

НАБУ закликало Порошенка не підписувати закон про судову реформу Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

НАБУ закликає Порошенка у жодному разі не підписувати закон №6232 у поточній редакції

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) закликало президента України Петра Порошенка не підписувати закон про судову реформу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

"Підписання президентом України Закону №6232 призведе до колапсу в роботі НАБУ та інших органів досудового розслідування та паралізує систему правосуддя України", - йдеться у повідомленні.

Так, НАБУ закликає Порошенка не підписувати Закон України №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".

"НАБУ закликає президента України у жодному разі не підписувати Закон України №6232 у поточній редакції. Зміни до КПК мають бути допрацьовані після проведення відповідних консультацій з усіма суб’єктами кримінального процесу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НАБУ також звернулося до голови комітету ВР України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з проханням невідкладно ініціювати питання щодо внесення змін до перехідних положень КПК України.

Зокрема, мова йде про виключення обмеження щодо двох років розслідування органами прокуратури кримінальних проваджень, підслідних НАБУ, що дасть можливість прокурорам завершити їхні розслідування, розпочаті до грудня 2015 року, а НАБУ - продовжувати ефективно виконувати свою роботу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ заявило про можливу зупинку в кінці листопада розслідувань проти топ-корупціонерів.