ua en ru

НАБУ заявило про можливу зупинку в кінці листопада розслідувань проти топ-корупціонерів

НАБУ заявило про можливу зупинку в кінці листопада розслідувань проти топ-корупціонерів Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Очікується, що 20 листопада слідчі органи прокуратури передадуть до НАБУ близько 3,5 тис. справ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило про можливу зупинку в кінці листопада розслідувань проти топ-корупціонерів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Як зазначається, 20 листопада закінчуються повноваження слідчих органів прокуратури по здійсненню досудового розслідування у близько 3,5 тис. кримінальних провадженнях. Усі ці справи буде передано до НАБУ.

"Велике занепокоєння викликає очікуване закінчення 20 листопада цього року повноважень слідчих органів прокуратури по здійсненню досудового розслідування у кримінальних провадженнях, які відносяться до підслідності НАБУ та зареєстровані до грудня 2015 року (близько 3,5 тисяч проваджень). Передача такої кількості проваджень до НАБУ, в штаті якого працює близько 200 детективів, фактично зупинить усі поточні розслідування бюро щодо топ-корупціонерів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 20 листопада має почати діяти Державне бюро розслідувань. Там будуть працювати 1,5 тис. детективів і слідчих. Завтра буде обраний керівник, який почне керувати таким органом.