ua en ru

НАБУ підозрює керівництво харківського оборонного заводу в привласнення 50 млн гривень

НАБУ підозрює керівництво харківського оборонного заводу в привласнення 50 млн гривень Фото: НАБУ підозрює чиновників в корупції

Керівництво харківського підприємства діяло спільно з шотландською компанією

Національне антикорупційне бюро підозрює службових осіб державного підприємства "Харківське державне виробниче авіаційне підприємство" у змові з посадовцями шотландської компанії «Portvilla Тrading LP» для привласнення більше 50 млн гривень. Про це повідомляє сайт "Наші гроші".

"Слідство встановило, що в березні 2013 року ХДАВП та Portvilla Тrading LP уклали договір про надання шотландською компанією послуг з продажу літаків. Протягом 2013-2016 років харківські посадовці перерахували на рахунки "Portvilla Тrading LP" понад 50 млн гривень", - повідомляють в НАБУ.

Ці гроші були виплачені начебто за організацію фірмою переговорів з Прикордонною службою Казахстану про придбання двох літаків АН 74Т-200А загальною вартістю понад 59 млн. доларів. При цьому, в Казахстані повідомили, що їм нічого не відомо про компанію "Portvilla Тrading LP", будь-які переговори з фірмою про купівлю літаків не проводилися.

"Portvilla Тrading LP" зареєстрована в червні 2012 році в Единбурзі (Шотландія) і своїх бенефіціарів не розкриває.

ДП "Харківське державне виробниче авіаційне підприємство" входить до державного концерну "Укроборонпром" і спеціалізується на виробництві літаків, запчастин до них та обслуговуванні авіатехніки. В травні 2015 року порушено справу про банкрутство підприємства.

Нагадаємо, НАБУ затримало 6 підозрюваних у розкраданні 50 млн гривень.