ua en ru

НАБУ підозрює Льовочкіна у незаконній купівлі нерухомості у Франції

НАБУ підозрює Льовочкіна у незаконній купівлі нерухомості у Франції Фото: НАБУ перевірить покупку Льовочкіним нерухомості у Франції (РБК-Україна)

Бюро просить надати доступ до договорів купівлі-продажу

Детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють нардепа від фракції "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна у незаконному придбанні кількох об'єктів нерухомості, в тому числі у Франції. Про це повідомляє портал "Слово і Діло".

Як повідомляється, увагу детективів бюро привернула купівля Льовочкіним житлового будинку у Франції, у місті Сен-Жан-Кап-Ферра за більш ніж 40 млн євро. Крім того, інтерес слідчих викликали й інші придбання нардепа.

Так, у своєму клопотанні НАБУ просить надати детективам доступ до договорів купівлі-продажу не тільки цього будинку, але і земельних ділянок в Обухові та Обухівському районі Київської області загальною площею понад 11 га.

Варто відзначити, що Льовочкін зазначив цей будинок площею близько 1056 кв. м у своїй декларації.

При цьому детективи НАБУ вважають, що нардеп не надав достатніх доказів законності своїх придбань, а їх вартість не відповідає задекларованим доходам парламентарія, що дозволяє бюро підозрювати Льовочкіна у незаконному збагаченні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила стосовно народного депутата Сергія Льовочкіна кримінальну справу за фактом можливого незаконного збагачення.