ua en ru

НАБУ підозрює чиновників Нацполіції у нанесенні шкоди держбюджету у 240 млн гривень

НАБУ підозрює чиновників Нацполіції у нанесенні шкоди держбюджету у 240 млн гривень Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

У НАБУ вважають, що при закупці авто Нацполіція переплатила 30% вартості

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підозрює чиновників Національної поліції України у нанесенні шкоди держбюджету на суму 240 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні Transparency International Україна.

Відповідно до повідомлення, НАБУ підозрює, що при закупівлі гібридних позашляховиків Mitsubishi Outlander PHEV Національна поліція України переплатила 30% вартості.

Як зазначається, детективи НАБУ звернулися до суду з проханням надати доступ до телефонних розмов фігурантів справи. Разом з тим, відповідно до ухвали Солом’янського районного суду Києва НАБУ відмовили у такому проханні.

Так, детективи НАБУ встановили, що службові особи Нацполіції, "діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Ніко Діамант", за сприяння службових осіб Міністерства внутрішніх справ України під час здійснення закупівлі (автомобілів, - ред.) необґрунтовано застосували переговорну процедуру закупівлі, чим створили неконкурентні умови під час проведення процедур державних закупівель з метою укладення договору про закупівлі із завчасно визначеною юридичною особою ТОВ "Ніко Діамант", за цінами, які вищі від ринкових більше ніж на 30%".

Як зазначається, своїми діями посадовці завдали шкоди Державному бюджету у розмірі понад 240 млн гривень.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв, що японська корпорація Mitsubishi Motors знизила вартість автомобілів для Національної поліції України на 14%.

"в результаті переговорів, Національна поліція отримує можливість придбати за виділені Україні в рамках Кіотського протоколу 958 440 774,25 грн орієнтовно на 101 спеціалізований автомобіль Mitsubishi Outlander PHEV більше (з урахуванням кольорографічного обладнання, сигнально-гучномовного пристрою і радіостанцій)", - повідомляв Авакова.