ua en ru

НАБУ передало до суду справу голови Деснянської РДА

НАБУ передало до суду справу голови Деснянської РДА Фото: Геннадій Заболотний (facebook.com-Геннадій Заболотний)

Чиновник не вказав у декларації про доходи значну частину сімейних статків

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) скерувало до суду справу щодо голови Деснянської райдержадміністрації Києва за фактом внесення недостовірних даних до його декларації про доходи. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Йдеться про Геннадія Заболотного, котрий обійняв посаду голови РДА у січні 2018 року. Так, за даними слідства, чиновник, який на час вчинення злочину обіймав посаду голови Березівської районної державної адміністрації Одеської області, вніс недостовірні дані до щорічної е-декларації за 2015 рік.

"Йдеться про відомості щодо земельної ділянки, яка перебувала в користуванні підозрюваного, а також дані про корпоративні права його дружини на суму понад 2 млн гривень, що раніше належали підозрюваному і були безоплатно відчужені на її користь у 2015 році", - повідомили у НАБУ.

На думку слідства, чиновники таким чином намагався приховати значну частину статків своїх та родини через небажання оприлюднювати такі дані у відкритих джерелах.

Відомо, що розслідування цих фактів детективи Бюро здійснюють з грудня 2016 року. Факт порушення головою РДА закону "Про запобігання корупції" також підтвердили у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

"У разі визнання винуватості особи у суді їй загрожує покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240а годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - зазначається у повідомленні Бюро.

Обвинувальний акт стосовно посадовця САП скерувала до Березівського районного суду Одеської області 27 квітня 2018 року.

У НАБУ також нагадали, що 20 березня 2018 року Заболотному було повідомлено про підозру. 17 квітня 2018 року посадовцю та його захисникам надали доступ до матеріалів кримінального провадження.

Нагадаємо, Геннадій Заболотний, який обіймав посаду голови Березівської РДА Одеської області протягом вересня 2015 року до січня 2018 року, був серед числа керівники РДА, яких на призначив посади президент України Петро Порошенко після відкритого відбору. Відбір був проведений за ініціативи колишнього керівника Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Заболотний та ще семеро голів РДА області оголосили про відставку одразу після того, як Саакашвілі склав повноваження керівника ОДА.