ua en ru

НАБУ передало до суду справу про розкрадання 82 мільйонів гривень держкоштів

НАБУ передало до суду справу про розкрадання 82 мільйонів гривень держкоштів Фото: НАБУ

Кошти були розкрадені на будівництво "Повітряного експресу"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання майже 82 мільйонів гривень ДП "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об'єктів Київського регіону.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Повідомляється, що 10 квітня обвинувальний акт направлено до Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Слідство встановило, що колишній виконуючий обов'язки директора держпідприємства за попередньою змовою з приватною особою, використовуючи більш 20 підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності, під виглядом укладення та виконання господарсько-правових договорів здійснили розкрадання коштів ДП "Повітряний експрес", які призначалися для будівництва залізничного пасажирського сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль"

Другий підозрюваний - колишній в. о. директора ДП "Повітряний експрес" - оголошений у міжнародний розшук. Відносно нього рішенням Солом'янського районного суду міста Києва у березні 2017 застосована процедура заочного засудження.

У разі визнання вини обвинувачених у суді їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років, підсумували в НАБУ.

Нагадаємо, у вересні 2016 року прокуратура затримала фігуранта справи про розкрадання 81 млн гривень державного підприємства "Нацпроект "Повітряний експрес".