ua en ru

Розкрадання на 60 млн доларів: НАБУ закінчило розслідування щодо підозрюваного

Розкрадання на 60 млн доларів: НАБУ закінчило розслідування щодо підозрюваного Фото: ДПЗКУ (pzcu.gov.ua)

СБУ попередила незаконне привласнення майна ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" вартістю понад 60 млн гривень

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершили досудове розслідування стосовно представника міжнародного зернотрейдера, причетного до завдання 60 млн доларів збитків ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ). Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу НАБУ.

Зокрема, у НАБУ повідомили, що сьогодні, 11 лютого, підозрюваному та стороні захисту був наданий доступ до матеріалів досудового розслідування.

"Особі інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.27 ч.3 ст.369, ч.5 ст.27 ч.4 ст.190, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Детективи НАБУ з’ясували, що представник міжнародного зернотрейдера та посадовці ДПЗКУ організували корупційну схему, за якою зерно було поставлено в Саудівську Аравію. Постачання відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. В результаті ДПЗКУ кошти не отримала, зазнавши збитків у розмірі 60 млн доларів.

Нагадаємо, 23 березня 2018 року спіробітники Служби безпеки України попередили незаконне привласнення майна ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" вартістю понад 60 млн гривень.