ua en ru

НАБУ оголосило у розшук колишнього очільника ДПЗКУ Вовчука

НАБУ оголосило у розшук колишнього очільника ДПЗКУ Вовчука Фото: Петро Вовчук (pzcu.gov.ua)

Крім того, у розшук оголошено бізнесмена Федоричева

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило у розшук колишнього очільника ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" (ДПЗКУ) Петра Вовчука. Про це свідчить інформація на сайті бюро.

"НАБУ розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" (ДПЗКУ)… Вовчук Петро Володимирович, Федоричев Олексій Михайлович", - сказано у повідомленні.

Вказано, що Федоричев - уродженець Красногорська Російської Федерації, він є громадянином Угорщини та проживає в Монако. Зазначимо, що він колишній власник московського "Динамо" і "Ростова". Компанія бізнесмена Fedcominvest спонсорує ФК "Монако" (Франція).

Нагадаємо, у лютому Солом'янський районний суд Києва в рамках справи про корупцію у Державній продовольчо-зерновий корпорації України (ДПЗКУ) наклав арешт на нерухоме майно компанії "ТІС-Міндобрива" і на кошти компанії "ТІС-Зерно", що належать бізнесменові Олексію Федоричеву.

Федоричев фігурує у справі про розкрадання 295 тис. тонн ячменю в 2014 році. Тоді Державна продовольчо-зернова корпорація уклала чотири контракти з Lirtavis Enterprises LTD і Somerton Business Limited на поставку ячменю в Саудівську Аравію.