ua en ru

НАБУ оголосило в розшук брата екс-голови "Держінвестпроекту" Каськіва

НАБУ оголосило в розшук брата екс-голови "Держінвестпроекту" Каськіва Фото: Олександр Каськів (nabu.gov.ua)

НАБУ розшукує підозрюваних за фактом розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розшукує брата екс-голови "Держінвестпроекту" Владислава Каськіва Олександра. Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України та ДП "Державна інвестиційна компанія" у сумі 259,2 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на сайті НАБУ зазначається, що "Каськів Олександр Володимирович, 29.04.1984 року народження, підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст.191 КК України".

Нагадаємо, що НАБУ завершило слідство у справі розкрадання коштів "Держінвестпроекту".

Йдеться про розкрадання коштів у проекті "Якісна вода", що передбачав встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води, та "Олімпійська надія-2022", за яким мали бути зведені інфраструктурні об’єкти для проведення зимових олімпійських ігор в Україні.

Посаду голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України у 2010–2014 роках обіймав Владислав Каськів. У вересні 2014 року Кабінет міністрів ухвалив рішення ліквідувати "Держінвестпроект", поклавши його функції на Міністерство економічного розвитку і торгівлі.