ua en ru

НАБУ оприлюднило відео викриття на хабарі співробітника СБУ

НАБУ оприлюднило відео викриття на хабарі співробітника СБУ Фото: посвідчення затриманого на хабарі посадовця СБУ (nabu.gov.ua)

Відеозаписи були оприлюднені "з огляду на суспільний резонанс" цієї події

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оприлюднило фрагменти відеозаписів у справі щодо затриманого на хабарі керівника одного із відділів Головного управління Служби безпеки України (СБУ) Києва. Відео оприлюднено на сторінці Бюро у Facebook.

Зазначається, що відеозаписи були оприлюднені "з огляду на суспільний резонанс" цієї події.

"Національне бюро оприлюднює фрагменти розсекречених відеозаписів, зроблених в ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій в рамках розслідування фактів корупції в сфері міграційної політики", - йдеться у повідомленні Бюро.

Зокрема, за результатами слідчих дій детективів НАБУ, посадовець СБУ був затриманий 24 квітня 2018 року на хабарі у розмірі 47,5 тис. доларів.

"Ці кошти посадовець СБУ одержав від посередників за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконній спосіб", - повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, у четвер, 26 квітня затриманому на хабарі детективами НАБУ керівнику відділу СБУ було оголошено підозру. Сьогодні, 27 квітня 2018 року, суд обиратиме підозрюваному міру запобіжного заходу.

Додамо, що у листопаді 2017 року директор НАБУ Артем Ситник заявив, що Служба безпеки України зірвала усі спецоперації НАБУ. Також Ситник розповів про негативні наслідки зриву спецоперації. Затримання посадовця СБУ є продовженням зірваної спецоперації Бюро.