ua en ru

НАБУ оприлюднило записи розмов Холодницького

НАБУ оприлюднило записи розмов Холодницького Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

У НАБУ зазначають, що слідчі дії здійснювалися на підставі ухвали слідчого судді

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оприлюднило фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій, проведених у робочому кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Відповідна інформація розміщена на Youtube-каналі НАБУ.

"З огляду на суспільний резонанс та з метою надання громадськості достовірної інформації про участь НАБУ у розслідуванні стосовно заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національне бюро вважає доцільним оприлюднити фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій, проведених у робочому кабінеті керівника САП", - повідомляють у прес-службі НАБУ у Facebook.

Як зазначають у НАБУ, слідчі дії здійснювалися на підставі ухвали слідчого судді в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого ГПУ.

Повідомляється, що у ході слідчих дій були встановлені факти, які можуть свідчити про наявність в діях керівника САП ознак кримінальних та дисциплінарних порушень (можливе підбурювання свідків до давання неправдивих показань, розголошення відомостей досудового розслідування особам, які не мають відношення до відповідного кримінального провадження).

З огляду на суспільний резонанс та з метою надання громадськості достовірної інформації про участь НАБУ у розслідуванні...

Опубліковано НАБУ 4 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко просить звільнити Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Як зазначалося, Холодницький може бути відсторонений від посади або за рішенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) або за рішенням суду.

Відзначимо, директор НАБУ Артем Ситник вважає, що глава САП міг "зливати" інформацію про підготовку обшуків, гальмував розслідування і тиснув на прокурорів. Ситник також зазначив, що підозри НАБУ підтвердилися в ході розслідування справи мера Одеси Геннадія Труханова.