ua en ru

НАБУ не підтримує позицію АУБ щодо відставки керівництва НБУ

Незалежна асоціації банків України (НАБУ) не підтримує позицію голови Асоціації українських банків (АУБ) щодо відставки керівництва Національного банку України (НБУ). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Члени НАБУ єдині у своїй думці про те, що критичні висловлювання пана Сугоняко на адресу керівництва Нацбанку не є думкою представників українського банківського сектора і відображають лише його особисту позицію... Більше того, члени НАБУ дотримуються діаметрально протилежної від пана Сугоняко думки і вважають, що саме останнім часом керівництву Нацбанку вдалося стабілізувати ситуацію на фінансових ринках країни, чітко вибудувати тактику та стратегію взаємодії регулятора з банками і наповнити її змістом", - йдеться в заяві асоціації.

На думку НАБУ, за час роботи чинного керівництва НБУ за його ініціативою Верховна Рада Україна ухвалила низку законодавчих актів, які сприяли нормалізації та пожвавленню діяльності фінансової системи країни після тривалого і важкого кризового періоду.

"Більше того, останні кроки НБУ з лібералізації банківського сектора наочно засвідчили: Нацбанк уважно прислухається до думки професійної спільноти і добре відчуває тенденції розвитку української банківської сфери", - підкреслюється в листі НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що АУБ вважає необхідною відставку діючого керівництва НБУ.