ua en ru

НАБУ не знайшло доказів у справі проти Мосійчука, - Луценко

НАБУ не знайшло доказів у справі проти Мосійчука, - Луценко Фото: Ігор Мосійчук (РБК-Україна)

Слідство вважає, що приміщення, в якому проживає сім’я Мосійчука не може бути реальною власністю його помічника

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) не знайшло доказів для направлення в Верховну раду України подання про зняття депутатської недоторканості з народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко у перерві засідання регламентного комітету Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Думаю, що я не повинен розповідати про деталі справ, які не вношу як подання. Це можуть зробити або керівник НАБУ, або керівник САП. Згідно висновку юридичного департаменту, який я отримав від своїх колег, не міститься достатніх доказів, які би я міг використовувати на засіданні комітету Верховної ради",- повідомив Луценко.

За його словами, слідство намагалось з'ясувати, за чиї гроші було придбано житло, в якому наразі проживає сім’я депутата.

"Слідство вважає, що приміщення, в якому зараз проживає сім’я народного депутата не може бути реальною власністю його помічника через те, що він не має для цього фінансових можливостей. В той же час, з заяви помічника випливає, що він є достатньо активним бізнесменом. Тому стверджувати, що в нього немає нічого, окрім зарплати помічника - не сходяться кінці з кінцями", - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 21 вересня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав подання генпрокурору Юрію Луценку на зняття недоторканності з Мосійчука.

Зазначимо, Верховна рада вже знімала недоторканність з Ігоря Мосійчука у вересня 2015 року.