ua en ru

НАБУ розпочало досудове розслідування проти НКРЭКУ через "Роттердам+"

НАБУ розпочало досудове розслідування проти НКРЭКУ через "Роттердам+" Фото: НАБУ розпочало досудове розслідування проти НКРЭКУ

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕКП

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) через формулу "Роттердам +". Про це йдеться у відповіді НАБУ на звернення народного депутата Віктора Чумака, розміщеному в Facebook нардепа.

"За результатами проведеного збору та узагальнення інформації щодо формування НКРЕКП вартості електроенергії за формулою "Роттердам+" 24.03.2017 НАБУ розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами НКРЕКП за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться в документі.

Нагадаємо, голова НКРЕКП Дмитро Вовк заявив, що формула "Роттердам+" працює в Україні. Відповідаючи на запитання експерта у сфері енергетики Андрія Геруса про те, чи встановлюється оптово-ринкова ціна з допомогою методології, яка посилається на котирування вугілля в портах Роттердама, Вовк відповів ствердно.