ua en ru

НАБУ і Нацфінпослуг підписали меморандум про співпрацю

Незалежна асоціація банків України і Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг сьогодні підписали меморандум про співробітництво та координацію дій для створення сприятливих умов для розвитку фінансового ринку в Україні.

"Для забезпечення стабільного економічного розвитку країни необхідною умовою є розвиток ефективного фінансового сектора, який здатний забезпечувати реальний сектор економіки необхідними фінансовими ресурсами. При цьому як підприємства, так і пересічні громадяни виступають одночасно як споживачами банківських фінансових послуг, так і споживачами фінансових послуг на небанківському фінансовому ринку. Таким чином, банківський і небанківський фінансові сектори тісно взаємодіють між собою, створюючи синергетичний ефект для економіки країни при їх ефективному розвитку", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Меморандум передбачає координацію дій регулятора та провідного банківського об'єднання у сфері розвитку законодавчої бази, яка регулює надання фінансових послуг, як банківських, так і не банківських; поліпшення відносин між учасниками ринків фінансових послуг; популяризації ринків фінансових послуг, підвищення інформованості учасників ринків фінансових послуг та споживачів.

"Налагодження обміну інформацією між Нацфінпослуг і НАБУ про діяльність банківських установ і фінансових компаній дозволить підвищити оперативність і ефективність у роботі регулятора, адекватність дій Асоціації щодо своїх банків-членів і буде сприяти підвищенню рівня довіри споживачів банківських і небанківських фінансових послуг до фінансового ринку", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Ще одним пріоритетним напрямом спільної роботи Нацфінпослуг і НАБУ стане розвиток законодавчої бази для фінансових компаній, які здійснюють викуп проблемної заборгованості банківської по кредитах для повернення грошей у банківську систему і подальшого кредитування.