ua en ru

У НАБУ допускають відеозв'язок із судом для обрання Насірову запобіжного заходу

У НАБУ допускають відеозв'язок із судом для обрання Насірову запобіжного заходу Фото: Роману Насірову можуть обрати запобіжний захід по відеозв'язку

Зокрема, якщо лікарі не дозволять транспортування Насірова з медичного закладу

У Національному антикорупційному бюро не виключають організацію відеозв'язку із судом через скайп для обрання запобіжного заходу голові Державної фіскальної служби Роману Насірову. Про це повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Може бути, як варіант, розглянуто скайп-зв'язок із судом. Але це буде зрозуміло трохи пізніше, коли буде отримана об'єктивна інформація про стан його здоров'я", - заявила Оліфіра.

Вона уточнила, що такий варіант буде розглядатися у випадку, якщо лікарі не дозволять транспортування Насірова з медичного закладу.

За словами спікера Антикорупційного бюро, перевезення глави ДФС із лікарні "Феофанія" спричинена необхідністю підтвердження поставленого раніше діагнозу.

"Щоб після цього детективи могли здійснювати інші процесуальні дії, враховуючи об'єктивний стан здоров'я", - пояснила Оліфіра.

У НАБУ також наголосили, що протягом 72 годин із моменту затримання Насірову мають обрати запобіжний захід.

"Цей термін ще не сплив, і детективи Національного антикорупційного бюро і прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури використовують усі законні процесуальні заходи для того, щоб це сталося", - прокоментувала речник бюро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вживає всіх передбачених законом заходів для якнайшвидшого обрання запобіжного заходу підозрюваному голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.