ua en ru

У НАБУ є докази, що заарештовані в Ощадбанку кошти належать Онищенку

У НАБУ є докази, що заарештовані в Ощадбанку кошти належать Онищенку Фото: НАБУ (flickr.com/nab_ukr)

У 2015 році частка компанії Quickpace Limited була продана нардепу

У Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) є докази, що заарештовані в ПАТ "Ощадбанк" кошти належать народному депутату Олександру Онищенку. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"За належність чи неналежність коштів оточенню екс-президента України Віктора Януковича. Виявлені та вилучені в ході слідчих дій документи підтверджують, що за угодою від 6 жовтня 2015 року компанія-нерезидент Prontoservus Limited (компанія, підконтрольна Сергію Арбузову), яка була засновником і власником компанії Quickpace Limited, здійснила продаж частки компанії і її активів безпосередньо Олександру Онищенку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, враховуючи ці обставини, за клопотанням детективів НАБУ відповідними постановами слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 24 травня 2016 року було накладено арешт на активи зазначеної компанії-нерезидента, які перебувають в Україні, а саме на рахунки компанії Quickpace Limited в "Ощадбанку", "Укрексімбанку" та КБ "Експобанку".

Наголошується, що на момент арешту на зазначених рахунках знаходились грошові кошти та облігації внутрішньої державної позики на загальну суму 157 241 352,42 доларів і 252 184,279 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву нардепа Олександра Онищенка, що заарештовані кошти на рахунках "Ощадбанку" належали екс-президенту України Віктору Януковичу.

"Гроші, про які йде мова, що належать компанії Quickpace Limited, були арештовані в 2014 році, а справа Онищенко почалася в кінці 2016", - заявив Онищенко.