ua en ru

Спостерігачі СЦКК потрапили під обстріл біля Світлодарська, - АПУ

Спостерігачі СЦКК потрапили під обстріл біля Світлодарська, - АПУ Фото: ситуація в зоні АТО

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою

Спостерігачі з робочої групи Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) вчора, 2 серпня, потрапили під обстріл біля Світлодарська Донецької області. Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань антитерористичної операції (АТО) Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Донецьке напрямок. Надзвичайно складною залишається ситуація в районі Світлодарська. Вчора вранці ворожий мінометний обстріл наших позиції тривав більше трьох годин. Під вогонь також потрапили спостерігачі Спільного центру контролю і координації. Міни розірвалися за сто метрів від пункту їх управління", - повідомив він.

Говорячи про луганському напрямку, Лисенко зазначив, що найбільш напруженою залишається ситуація в Станично-Луганському районі.

"На Луганському напрямку найбільш складною залишається ситуація в Станично-Луганському районі. Бойовики провели дві серії провокацій - рано вранці і пізно ввечері. При цьому важке озброєння з боку супротивника не застосовувалося", - повідомив він.

Лисенко додав, що минулу добу в зоні АТО характеризувалися вкрай напруженою ситуацією.

"Першу неділю серпня в зоні проведення антитерористичної операції пройшло надзвичайно напружено. Крім значної кількості ворожих обстрілу позицій українських військ з важкого озброєння зафіксовано сім фактів ведення артилерійського і мінометного вогню з боку окупантів саме з житловим українським містам і селам на донецькому і маріупольському напрямках", - повідомив спікер АПУ.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинули 4 і було поранено 15 військових.