ua en ru

Спостерігачі ОБСЄ тричі потрапили під обстріл на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ тричі потрапили під обстріл на Донбасі Фото: автомобіль місії ОБСЄ

Один із снарядів потрапив в броньований автомобіль ОБСЄ

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вчора, 2 травня, тричі потрапили під обстріл на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні місії ОБСЄ.

"2 травня в 11:55 за місцевим часом по дорозі в Широкіно приблизно в 1 км на захід від в'їзду в селище, СММ почули залпи зі стрілецької зброї з північно-західного напрямку. Один з 5,45-мм снарядів потрапив в задній правий кут броньованого автомобіля СММ", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, ніхто зі спостерігачів ОБСЄ не постраждав в результаті події.

Також вчора, 2 травня, під час моніторингу в спільних Центрах управління і координації в Пісках і Авдіївки патруль ОБСЄ також потрапив під обстріл. В Пісках в 14:45 чотири 82-мм мінометних снаряди розірвалися в 100 метрах від місця, де перебували спостерігачі, їм довелося пройти в укриття. В 16:05 той же патруль СММ в Авдіївці став свідком обстрілу міста з 152-мм артилерії. Представники ОБСЄ сховалися в найближчому підземному сховищі змогли піти від місця обстрілу тільки після реалізації локального припинення вогню.

В обох випадках спостерігачі також не постраждали.

Також наголошується, що 1 травня представників ОБСЄ не пустили в спостережний пункт, розташований в 4 км на північний захід Широкіно, де члени одного з батальйонів зайняли позицію СММ.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що полк "Азов" вивів частину сил з Широкіно Донецької області.