ua en ru

Спостерігачі ОБСЄ на два дні покинули базу в Світлодарську через обстріли

Спостерігачі ОБСЄ на два дні покинули базу в Світлодарську через обстріли Фото: СММ ОБСЄ евакуювала місію з Світлодарська

З вечора 24 грудня, співробітники СММ ОБСЄ зафіксували різке зменшення кількості порушень режиму тиші

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) на два дні евакуювала свою патрульну базу з Світлодарська через обстріли. Про це йдеться в звіті місії за 22-26 грудня.

"Спеціальна моніторингова місія 24 грудня евакуювала свою передову патрульну базу в контрольованому урядом (України) Світлодарську через близькість обстрілу увечері 23 грудня", - повідомляється у звіті.

Вже 26 грудня СММ повернулася на свою передову патрульну базу в Світлодарську.

Згідно із заявою, з 22 по 23 грудня співробітники СММ зафіксували 1 150 вибухів у Донецькій обл., які в основному відбулися в районі Світлодарська та Дебальцеве. До цього було зафіксовано 2,3 тис. випадків порушення режиму тиші. Надалі було зафіксовано менше порушень режиму тиші у результаті поновленого зобов'язання сторін дотримуватися його, починаючи з опівночі 24 грудня.

У Луганській області з вечора 22 грудня по 23 грудня теж було зафіксовано більше порушень режиму припинення вогню, в порівнянні з попереднім періодом.

"В Луганській області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню з вечора 22 по 23 грудня, зокрема, понад 630 вибухів, у порівнянні з більш ніж 330 попередній звітний період", - зазначили в СММ.

Але після першої половини дня 24 грудня і до вечора 26 грудня не було помічено ніяких вибухів.

У цілому, спостерігачі відзначили різке зменшення кількості порушень, починаючи з вечора 24 грудня.

Нагадаємо, в ОБСЄ повідомили, що на Донбасі йде боротьба за контроль над "сірою зоною".