ua en ru

Спостерігачі КВУ фіксують підвезення виборців до дільниць у всіх районах Кривого Рогу

Спостерігачі КВУ фіксують підвезення виборців до дільниць у всіх районах Кривого Рогу Фото: у Кривому Розі проходять місцеві вибори

Понад 80% виборців, яких підвозять до дільниць, це люди пенсійного віку

Спостерігачі Комітету виборців України (КВУ) фіксують підвезення виборців до дільниць у всіх районах Кривого Рогу. Про це йдеться в повідомленні КВУ на Facebook.

"Підвезення виборців до дільниць у Кривому Розі набуває системного характеру. Понад 80% виборців, яких підвозять до дільниць, це люди пенсійного віку. Перевезення здійснюється місцевими перевізниками - маршрутними таксі. Спостерігачі КВУ фіксують підвезення у всіх районах міста. Нагадаємо, що люди пенсійного віку - це та цільова група, яка напередодні виборів отримала матеріальну допомогу від місцевої влади. На думку КВУ така технологія має ознаки прямого підкупу виборців", - йдеться в повідомленні.

У КВУ зазначили, що в цілому допомогу в розмірі 500 гривень отримали близько 100 тисяч сімей Кривого Рогу, фактично кожен п'ятий виборець.

КВУ: підвезення виборців до дільниць у Кривому Розі набуває системного характеруПонад 80% виборців, яких підвозять до ...

Опубликовано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 27 марта 2016 г.

Нагадаємо, в ході виборів Кривому Розі спостерігачі громадянської мережі ОПОРА зафіксували організований підвіз виборців на 4 дільницях.