ua en ru

НАБ затримала другого підозрюваного в розтраті "кіотських" коштів

НАБ затримала другого підозрюваного в розтраті "кіотських" коштів Фото: другого підозрюваного в розтраті "кіотських" коштів затримано в зоні АТО

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 3,6 млн гривень

У середу, 1 червня, в Старобільську Луганської області детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБ) затримали другого підозрюваного в замаху на розтрату 480 мільйонів гривень, отриманих Україною за Кіотським протоколом. Про це повідомляє прес-служба НАБ.

В ході досудового розслідування встановлено, що затриманий за попередньою змовою з секретарем ДП "Українські екологічні інвестиції», який був узятий під варту 18 травня, створив під чужим ім'ям підконтрольну групу фіктивних підприємств, оформлених на підставних осіб. Таким чином він намагався створити уявну конкуренцію з метою забезпечення перемоги фіктивних суб'єктів господарської діяльності при проведенні державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення на загальну суму понад 480 мільйонів гривень.


"Коли справа набула розголосу, затриманий, який тимчасово проживав у м.Києві, виїхав у Луганській області за місцем проживання його батьків. В результаті розшукових заходів його місце знаходження було встановлено. Під час обшуку квартири виявлені речові докази, які в сукупності з раніше отриманими, вказують на причетність затриманого до скоєння злочину", - йдеться в повідомленні.

За клопотанням детективів, погодженим з заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 3,625 млн грн.

Нагадаємо, 26 травня Солом'янського районного суду Києварестовал грошові кошти, знайдені в будинку, де проживає завідувач сектором державних закупівель ДП "Українські екологічні інвестиції".