ua en ru

НАБ затримала чиновника за нецільове використання "кіотських" коштів

НАБ затримала чиновника за нецільове використання "кіотських" коштів Фото: НАБ затримала чиновника за нецільове використання "кіотських" коштів

Чиновник в змові з групою осіб привласнили державні кошти на суму 480 млн грн

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБ) затримали секретаря комітету державних закупівель ДП "Українські екологічні інвестиції" за підозрою в розтраті державних коштів, отриманих за кіотським протоколом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБ.

У ході розслідування було встановлено, що чиновник спільно з іншими особами організував придбання фіктивних суб'єктів господарської діяльності. Затриманий забезпечив особам, з якими був у змові, перемогу в тендері, який передбачав проведення капітального ремонту шляхом переоснащення світильників з лампами розжарювання на світильники на основі LED-технологій.


Таким чином, група осіб на чолі з секретарем комітету оволоділа сумою в 480 млн грн, виділеної на процедуру державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення.

Слідство по даній кримінальній справі триває, встановлюються імена інших співучасників злочину. Затриманому чиновника оголосили підозру і готують запит до суду про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін може направити 30% залишків "кіотських" коштів на модернізацію метро Києва.