ua en ru

НАБ затримало одинадцятого учасника "газової схеми"

НАБ затримало одинадцятого учасника "газової схеми" Фото: директор НАБ Артем Ситник

Досудове розслідування триває

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБ) 28 червня 2016 року о 22.00 на території Сумської області при спробі перетину українсько-російського кордону затримали Свіченка Сергія Олексійовича, керівника ТОВ "Надра Геоцентр", який причетний до справи "газових схем". Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБ.

Як зазначається, це підприємство було оператором спільної діяльності за договором спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".


"За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Досудове розслідування триває.

Раніше повідомлялося, що засідання суду щодо обрання запобіжного заходу фігуранту справи про "газові схеми" Валерію Постному продовжиться 29 червня.

23 червня 2016 року Національне антикорупційне бюро України оголосило нові підозри фігурантам "газової справи" Валерію Постному та Олегу Рябошапці.

Як повідомлялося, організаторам корупційної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", Постному та Рябошапці повідомлено про підозру по статті 209 Кримінального кодексу України ("Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом").