ua en ru

НАБ розслідує заяву Абромавичуса про корупцію на ОГХК

НАБ розслідує заяву Абромавичуса про корупцію на ОГХК Фото: Айварас Абромавічус

В результаті коруцпционных схем треті особи отримали вигоду понад 100 млн гривень

Національне антикорупційне бюро 14 січня почала розслідування за заявою міністра економіки Айвараса Абромавичуса про корупцію на держпідприємстві "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". Це випливає з матеріалів справ з визначення Солом'янського райсуду Києва від 16 лютого, оприлюдненого в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Згідно з заявою Абромавичуса, посадові особи ОГХК уклали договори про постачання продукції за заниженою вартістю. В результаті треті особи отримали вигоду понад 100 млн гривень.

За даними слідства, мова йде про постачання титанового сировини компанії Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement за дев'ятьма контрактами, укладеними протягом січня-вересня 2015 року. Загальна сума поставленої продукції склала 688 млн грн. При цьому вартість поставленої продукції нижче ринкової ціни на 15%-55%, по якій аналогічна продукція поставлялася іншим суб'єктам господарювання.

Слідчі НАБ попросила у суду доступ до інформації про рахунки ОГХК в Діамантбанку, який перераховувала гроші Bollwerk, і суд їх прохання задовольнив.

Нагадаємо, Антикорупційне бюро порушило справу за заявами Абромавичуса про втручання у роботу Міністерства економічного розвитку і торгівлі з боку першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

До цього Абромавич подав заяву про відставку і каже, що не збирається відкликати її.