ua en ru

У НАБ розраховують отримати 20 тис. заяв від претендентів на посаду детективів

У НАБ розраховують отримати 20 тис. заяв від претендентів на посаду детективів

У Національному антикорупційному бюро розраховують отримати 20 тис. заяв від претендентів на посаду детективів. Про це сьогодні під час засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції повідомив голова НАБ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оголошені 2 конкурси. Перший конкурс був оголошений на 15 основних посад адміністративних - це кадровий підрозділ, бухгалтерія, фінансовий підрозділ. Вчора я написав оголошення про початок конкурсу на зайняття перших 100 посад детективів - основний бойовий одиниці Національного антикорупційного бюро. Судячи з того, яке кількість документів ми отримали по першому конкурсу, ажіотаж буде дуже великий. Ми розраховуємо десь на 15-20 тисяч резюме, які будуть нам спрямовані на детективів ", - заявив Ситник.

За його словами, перевагу надаватимуть молодим претендентам. "Ми будемо намагатися залучити до формування підрозділи детективів молодих фахівців. У нас кваліфікаційне обмеження по детективам - це вищу юридичну освіту і два роки юридичного стажу", - зазначив Ситник.

За словами глави НАБ, бюро отримає можливість розпоряджатися своїми коштами 15 травня. "Бюро вже створено, зареєстровано в усіх установах, організаціях. Я сподіваюся, 15 травня ми отримаємо бюджетний рахунок і будемо мати можливість розпоряджатися коштами, які виділені на створення і формування бюро", - зазначив Ситник.

Нагадаємо, наприкінці квітня у НАБ з'явився офіційний сайт.